7 Feb 2018

RINDU ;')

Assalamualaikum

kemunculan semula ecah wacha! *kilat dan guruh berdentum*

ecah rasa sudah sampai masanya untuk kembali menarikan jari jemari di papan kekunci demi menaip kisah hidup yang sukar diceritakan tapi indah jika dikenang di sini.

i miss you belog!


14 Oct 2017

Ujian datang seperti meteor

Assalamualaikum,

Tahu pembaca setia semua dah hilang. tapi. ecah tulis jugak sepatah dua haram mengenai kisah hidup yang agak tragis.

Bermula dengan busy baca  journal sampai nak juling mata lepas tu dah siap bentang proposal depan SV. Okay settle satu hal. Then last week masa ecah tengah mengelupur cari masa, PENDRIVE ecah kena virus pulak. Masa tu rasa hidup ecah dah tak bermakna. okay tak saya tipu je :') Tertekan jugaklah sebab dalam pendrive tu ada segala benda yang amatsangatsungguh penting. Rasa nak pergi tembak mati semua virus yang derhaka cuba nak rosakkan hidup ecah.

Nasiblah ada Hazwan  rakan sekelas yang terer bab format and buang virus. Makan pendrive ecah yang terlatar sakit berjaya discharge dan kembali ke tangan empunya badan yang comel ini. hiks

Next, ecah mengalami sakit gigi  yang maha hebat. Mula mula inga biashe biashe je haha. Sekali hambek , dr suruh cabut gigi geraham ecah sebab gigi tu macam dah koma dan tunggu masa untuk rebah ke bumi. Gituuuu. Namun, masalah gigi ini belum selesai sobsob maka ecah berharap pada ubat tahan sakit dan berdoa kepada Tuhan agar gigi yang gebu comel tak berapa nak putih ni kembali sihat.

Tak kool lah sakit gigi lepas tu ada ulcer besar gedabak menyibuk nak muncul masa ni jugak. Hek eleh kau nak attention sangat ke ulcer sampai tak menyempat nak tempek ke dinding mulut aku. Takmau langsung bagi kerjasama kat ecah. Sekarang ecah tenga struggle nak makan. Kena hadap sakit gigi dengan ulcer blerghhh nak nangis je setiap kali mengunyah.

Demam pulak datang, biasalah tu bila dah sakit gigi en en. So ecah tak boleh sangat nak buat kerja haha alasan :p update blog boleh pulak. Bukan ecah nak mengeluh dengan semua ni. Tak tak. Ecah just rasa macam tak kuat nak hadapi semua ni sesorang kat kolej. Lagipun tengah cuti midsem T_T ecah masih di sini siapkan segala kerja yang ada pffttt.

Maka berakhirlah sesi mengadu tanpa meminta belas kasihan. Doakan ecah terus tabah hadapi tahun akhir di varsiti tercinta.

Salam koko-cruch !

10 Jun 2017

Hello semuanya!



Boleh tahan lama juga ecah tak post anything, kali terakhir  masa  awal sem haritu kahkah  Cun lah update awai sem dan  sekarang minggu exam. Cuma kali ni ecah tak tempek muka segedabak  la sebab  sis  tengah stress dengan final . 3 more papers to go yeah.

Speaking of final , dalam masa setahun akan  ada dua final , standard lah tu kan  dan untuk pengetahuan semua  hadirin hadirat  yang  dirahmati sekalian, next sem ecah  dah  FINAL YEAR!!!! Gelek  pinggang**

Sekejap je dah nak masuk third year, mulalah  rasa  tua  dan comel teehee tapi  tu lah tajuk FYP  tatahuan  hala  lagi. So far  ecah  dah  yakin  dengan pilihan hati  cumalah  tu kekadang  ecah  ada masalah  trust issue  dengan diri sendiri  smh -.-  mulalah overthinking  lepas  tu teriyak tepi  katil. InshaAllah i will do my best , semoga thesis  saya cemerlang  terbilang meletop wee wee boleh buat master teruih :') angan besar baq hang



p/s: doakan jodoh ecah cepat sampai jugak