29 Feb 2016

5 things i hate the most

Assalamualaikum^^,


apa khabar  pembaca  di Malaysia? acah  macam  di  perantauan  sangat.

aci  tak  kalau  kali ni  ecah  tak mahu  buat intro. malas  betul kena  buat  pendahuluan  masa ni. haha entri  kali  ini  ecah  di-tag oleh  my senior in Genetic Sis Najwa Gojes . Baiklah  sambil  ecah  mengkedarah  sumi variasi  warna  dengan  ke-jellian  berbeza, jemput  baca  entri kudus  ini.

5  THINGS  I  HATE  THE  MOST


Satu
Haruslah  binatang  cokelat, bersayap  dan  berkaki  enam yang memiliki  kelajuan  tiada  tandingnya  ketika  kudung/tempang. kalah  ferrari  tahu dia  pecut.  LIPAS*padan  muka  aku bold kaler  pink!

Dua
Blueticks. Perasaan bila  dihadiahkan sepasang  bluetick ini  sangat  sukar  ditafsirkan. Boleh  buat  ecah  bertukar  menjadi  raksasa  merah  jambu  bersama  sepasang  sayap  dihiasi  bling-bling. kemahen  aku ni. Ecah tak  boleh terima  patpuluhlimajuta  kali  kalau  kekawan  ecah  tegarnya  membiarkan  wassap  ecah  ditelan  arus kasih nan sembilu di zaman  moden ini.

'Kau  bagi  blueticks  kat  orang  lain  boleh  lak'
 ermmm  kekadang  je lah  T_T


Tiga
Bila  ecah  tak  boleh  nak  handle  masalah  yang  sebelambak , kalau  tolak  dengan  traktor atok pun  belum tentu  masalah  ecah  nak  selesaikan  sendiri  tanpa  buat  ecah  merembeskan  air mata nan syahdu. Selalunya  ecah  rujuk  emak, nadia, zati, sarah , akim, aqib ,riduan   takpun  ameer. sekarang lagilah ecah  rasa  macam  sebelungguk  beban  plus  masalah  atas  kepala  comel ni. mercik ;'(

Empat
Orang  guna  barang  kesayangan  ecah  tanpa  kebenaran dari  ecah  yang garang ni *muka ketat . Contohnya, Aminah  selamba badak  terus  guna  pen  kechentaan hati  tanpa  mintak izin. bila nak pi jamban  reti  pulak  engko  mintak  izin  kat cikgu haa kenapa  aminah  oi *emosional  terlebih*

Lima
Kalau  hampa  baca  entri  ecah, tapi  takmau  komen huh. okay tak tak.tu bukan tau huhu. yang  last  sekali  ni, kena  perli  dengan  orang  yang tak kenal  ecah  seperti  mana  my  emak yang telah menjaga  ecah selama  bilanbelastahun. mak  ecah je  boleh  perli  iols tanpa  buat  hati  ecah  terguris 0.00001 cm pun.  Benci  betul lah bila  strangers  bajet  mengata  ecah  padahal  dia  bukan kenal  iols  ni siapa. I niEw  Ecah Jolie LaH !

' Bila  kau nak  ada boipren huh dah nak masuk  20 kot blabla' -stranger*gelak sinis  dan  bunyi  kilat*

benci benci  soalan tuh-_-''


Sekian terima  kasih. Jemput  komen hahahaha

anda di-tag oleh saya

abang  anas
sis Izzati
sis nad
Mazni comel
Hazy pretty





8 comments:

  1. ugh nombor 4 tu sangattt -"-
    thanks tag kak ecah! :D

    ReplyDelete
  2. Akim mana tu? Curious la

    ReplyDelete
  3. haha. no.5 tu akak rasa jugak bila tiba2 org x knal nak komen2 kita... BTW, mne ade gojess..haha

    ReplyDelete
  4. SATU, TIGA, DENGAN EMPAT TU SAMA. YEAH SEP SIKITTTTTTT *GEDEBUSH*

    watlek watpeace je dah masuk 20 takde boypren. beberapa tahun akan datang gedebush dapat zauj terus siap pakej dengan baby lagi T___T (insyaaAllah)

    ReplyDelete
  5. hahahaha amboi benci nau nau ye blueticks? hihihii. ughh yes to number 4 pls. so annoying pinjam without permission like eh hello jgn biadap boleh tak

    ReplyDelete
  6. Ecah xde boipren pon org tnye ? Haiyaa suka aty la kan kite nak ade boipren ke x kannn.. Hahahah.. Busybody btoi..

    ReplyDelete
  7. yess. no.1 kita sama....hehehe
    thanks for tagginggg.. boleh update citer baru kat blog ni since sekarang nih memang takde idea nk update apa kat blog. heheh

    ReplyDelete
  8. ecah ! sorry baru perasan ecah tag hazy >.< satgi hazy buat entry special. kehkeh. btw hazy pun tak suka kena bluetick. so hazy unable blue tick tu. at least dia greytick. bukan bluetick =D

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~